19 de nov. 2013

25N - Juntes i Lliures Desmuntem la Cultura de la Por!














Manifest Xarxa de Dones feministes contra la Violència:

25 de novembre, Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i les Nenes, conscients del perill que vivim, que els nostres drets es retallen dia a dia, i que pretenen retallar també el nostre poder de decisió i autonomia, estem aquí, de fet com cada dia, posant-nos en joc.

Posant-nos en joc aquí, avui, sempre, per manifestar que som lliures. per clamar i proclamar que nosaltres decidim sobre els nostres cossos i les nostres vides. No som armes ni botins enmig dels conflictes armats al món. No som material d’intercanvi ni penyores de les pugnes de poder, dels extremismes religiosos, de les cultures patriarcals. No som violables, manipulables, intercanviables, reprimibles, censurables, mutilables, silenciables, usables ni rebutjables. No acceptem que es legisli sobre el nostre cos. Som font de vida i criatures meravelloses que el patriarcat amaga i intenta destruir.

Posant-nos en joc perquè el sexe i la sexualitat de cadascuna i cadascun de nosaltres són font de vida i no font de control, de poder ni de violència.
Ens posem en joc aquí, avui, per manifestar el nostre rebuig a la violència masclista que ens envolta i pretén fer-nos petites, porugues, soscavar-nos l’alegria de viure i deixar-nos sense dignitat.

Ens posem en joc avui per dir-vos que, en el nom de la igualtat, està recruant la violència masclista contra les dones joves; Que en forma de micromasclismes segueix vigent el mite del control i l’abús sobre les dones; Que els mitjans de comunicació, els productes culturals, i les relacions fruit de les noves tecnologies alimenten les relacions de poder quan es posen a mans del patriarcat.

Ens posem en joc aquí, avui, per donar veu a totes les dones i les nenes que enguany han perdut la vida pel simple fet de ser sexuades en femení. Per anomenar a totes les dones i les nenes que estan patint abusos i no veuen la possibilitat de sortir-ne. Per donar força a la veu de les dones: Quan una dona diu NO és NO.

Ens posem en joc aquí, avui, per denunciar la terrible situació a la qual intenten relegar-nos els nostres governants reduint els recursos per a l’atenció a les dones i nenes que pateixen aquesta violència; els recursos per a les xarxes de suport; els recursos per a les activitats prevenció; els recursos per acabar amb la violència i amb el dany que genera.

Ens posem en joc aquí, avui, per dir-vos que veiem com ens roben els drets aconseguits, i com la justícia ens ignora, menysté, i titlla de mentideres.
Ens posem en joc aquí, avui, per demanar a les nostres polítiques que no s’amaguin i que s’alineïn amb les dones i les nenes que seguim sent víctimes d’aquesta violència reconeguda, acceptada, tolerada i estimulada.

Seguim posant-nos en joc per DENUNCIAR LA CULTURA DE LA POR, que tant alimenten les estructures patriarcals i capitalistes, i desacreditar-la unides en femení, donant valor a altres models de relació, i creant alternatives des de la nostra llibertat.
Seguim i seguirem posant-nos en joc aquí, avui, i sempre, per aclamar que LA VIOLÈNCIA ÉS RESPONSABILITAT DE QUI L’EXERCEIX, NO DE QUI LA PATEIX.

Seguim i seguirem posant-nos en joc per recordar-vos: a qui calleu, que el silenci us fa còmplices de la violència; a qui no escolteu, que triar la ignorància us en fa responsables.

I seguim i seguirem posant-nos en joc per donar alè a totes les dones i nenes que estan patint violència, per reivindicar que tinguin vies per a poder-ne sortir, per aconseguir a la fi, que la violència contra les dones i les nenes sigui quelcom impensable.

Dones, seguim teixint juntes l’entramat de vides lliures, plenes i satisfactòries.
PROU A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES I LES NENES !
PER UNA VIDA SENSE VIOLÈNCIA !!!!!!
 



25 de novembre, 
Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i les Nenes.

Manifestació a les 7 de la tarda a Canaletes.







Xarxa de Dones feministes contra la Violència
prouagressionsalesdones@gmail.com



més info: Ca La Dona