9 d’oct. 2014

Comunicat en suport al poble kurd:





Els atacs de l’Islamic State (ISIS) sobre la ciutat de Kobanê, situada a l’àrea autònoma de Rojava, a la frontera síria-turca del Kurdistan, s’han intensificat en els darrers dies, després de 23 dies d’intents d’ocupar la ciutat. Milers de membres d’ISIS estan arribant de tot el món per atacar el centre de la ciutat, fins ara defensat per les Forces de Defensa Popular (YPG) i les Forces de Defensa de Dones (YPJ). Aquests atacs intensifiquen les massacres que ISIS ha estat duent a terme a Síria durant els darrers dos anys, sense cap acció ni reacció exterior. Violen i rapten dones que després venen com a esclaves sexuals i maten centenars de civils. Les lluitadores kurdes que formen les Forces de Defensa de Dones (YPJ) estan liderant la resistència i plantant cara als grups islamistes més reaccionaris, misògins, sexistes i assassins que estan assetjant el seu territori.


Mentre molts mitjans destaquen la presència de dones actives en aquesta resistència, molt pocs reconeixen que aquests mateixos grups de kurdes han estat també activament construint una societat alternativa a la zona de Rojava, mitjançant alternatives d’economia social, cooperativa i comunitària, d’educació feminista i ecologista i d’empoderament de les dones i les joves per combatre la violència contra aquestes. El que ISIS està destruint és la revolució social a Kobanê i Rojava liderada pel moviment de dones kurd.

Diverses ciutats europees han sigut l’escenari de protestes a favor del poble kurd i en contra de la massacre d’ISIS. Nosaltres ens sumem a la protesta i ens alcem en solidaritat a Kobanê i al poble kurd!

Totes a la concentració Dissabte 11 d’octubre a les 17h a Pl. Catalunya, Barcelona.

Jin Jiyan Azadí!
Solidaritat amb les companyes i companys kurds! 
Resistència feminista!


Gatamaula
Barcelona, 9 d’octubre de 2014